Alles wat is

Jazeker, u leest het goed. Mevrouw-het-kan-altijd-beter-en-leuker- is tevreden. Het was dan ook een jaar waarin alles lukte: het lopen van de perfecte marathon (3 uur en 45 minuten), stage lopen in Berlijn (Supertoll!), het lanceren van mijn eigen blog (calling all Ninja fans) en verliefd worden op iemand die ook op mij is (dag Bridget Jones-fiasco – dates).

og twee dagen en het is alweer 2015. Zoals elk jaar komt dan alles samen: mijmeringen over wat was en voorpret over wat komt. Zeperds van het voorbije jaar en opperbeste voornemens voor het nieuwe. Maar deze keer niet. Ik moet eerlijk tegen mezelf zijn. Nee, ik kan er niet omheen. Houd uw stoelriemen vast. Want: Ik ben gelukkig!


Jazeker, u leest het goed. Mevrouw-het-kan-altijd-beter-en-leuker- is tevreden. Het was dan ook een jaar waarin alles lukte: het lopen van de perfecte marathon (3 uur en 45 minuten), stage lopen in Berlijn (Supertoll!), het lanceren van mijn eigen blog (calling all Ninja fans) en verliefd worden op iemand die ook op mij is (dag Bridget Jones-fiasco – dates).


Het meest trots ben ik op mijn lef eindelijk te doen wat ik het liefste doe: schrijven. Als klein meisje was ik er al dol op. Via mijn lieve dagboek, schoolopstellen en afstudeerscripties naar mijn eigen blog nu. Geen onderwerp was mij te min. Ik schreef over mijn lievelingsjurk, de nieuwste clip van Madonna, logeerpartijtjes bij mijn nichtje Marjolijn (plus wat tante Rita had gekookt). Dat wil niet zeggen dat ik grote onderwerpen schuwde. Nog steeds niet. Ik pen ook over onrechtvaardigheid, pesten, hoop en verlangens. Over de grote onderwerpen doe ik luchtig, de kleine neem ik serieus. En ik maak alles persoonlijk.


Geestig en scherp, zo wilde ik worden. Net als mijn literaire helden Roald Dahl en Stieg Larsson. Voor mij zijn zij je van het. Hun boeken zijn zo verslavend mooi opgeschreven dat ik ze allemaal in één adem heb uitgelezen. Tijdens het lezen van hun boeken kruip ik in de huid van de hoofdpersoon. Hoe heerlijk is het om te beschikken over de magische krachten van Matilda? Of te denken met het megabrein van Lisbeth Salander? Als ik geniet van zo’n moment, wil ik erin blijven, heel even. Albert Einstein zei niets voor niets: ‘Logica brengt je van A naar B, maar verbeelding brengt je overal.’

Albert Einstein zei niets voor niets: ‘Logica brengt je van A naar B, maar verbeelding brengt je overal.’

Het dagdromen is het afgelopen jaar minder geworden. Ik ben weer terug op aarde en waardeer voor het eerst het alledaagse. Soms geniet ik zelfs van de kracht van het nietsdoen. Een keer niet trainen? Prima. Op zondag uitslapen? Graag zelfs. En ik accepteer dat je soms niet krijgt wat je wilt. Geen promotie? Volgende keer beter. Het is zoals het is. Dat laagje vernis kan er nu wel van af. Het is zoals de duikgoal van Robin van Persie tegen Spanje. Je ergens aan overgeven, is meer dan alleen maar springen. Het is een duik in het onbekende, zonder angst om te vallen.


Maakt u zich geen zorgen. Ik ben niet opeens van mijn strebertjes-geloof gevallen. Dat vuurtje in mij zal nooit doven, maar misschien hoeft het niet altijd zo hard te branden. We moeten ons niet blindstaren op goede voornemens. Laten we simpelweg het leven vieren dat we nu leven. Met volle teugen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *