Marathonista

Yes, I kick @ss at running! Nou ja, voor een recreant. Voor een niet-Keniaan. Voor een loper met een beetje platvoeten. Voor iemand die de film de Marathon al honderd keer heeft gezien. Voor een onderdeurtje van ruim anderhalve meter. Want ik ben een marathonista.

Nog zestien uur, vijftien minuten en twintig seconden en dan ga ik de 34e marathon van Rotterdam lopen. Hét moment waar ik maanden naar toe heb getraind komt dichterbij. De Coolsingel wordt tastbaar. Terwijl ik zit te tikken, tikt mijn hartslag nog sneller. Ik omarm de gezonde spanning die door mijn lijf giert. Ik heb mijn tas al ingepakt. Gels check, treinkaart check en hardloopschoenen dubbel check. Morgenochtend vroeg vertrek ik met mijn matties naar het hardloopwalhalla in 010. Marathonlopers zijn de superhelden onder de lopers. Zij durven hun dromen waar te maken. Maar goed, mijn hardloopvrienden en ik hebben maanden samen getraind en we gaan er samen een feestje van maken. Het wordt waanzinnig-te gek-gaaf-fantastisch.

Running - Met Eric Verbiest Drunense Duinen 2014Mocht u aan de kant staan, kunt u mij makkelijk herkennen. Tijdens mijn tweede marathon kleur ik geheel roze, mét rokje en roze hardloopschoenen. Behalve een marathonista ben ik ook een fashionista. Heel hard lopen graag, hip hardlopen nog beter. Wel adviseer ik u naar beneden te kijken, want ik word vaak omringd door grote mensen. Voor u het weet, kijkt u over me heen en ben ik alweer voorbij gezoefd.

En nee, ik kijk niet boos, maar ben gefocust. Ik ben een marathonista. Het lopen van marathon is voor mij de Heilige Graal. Ik neem mijn voorbereiding serieus en tijdens de wedstrijd zelf storm ik als een soort autist over het parcours. Ik zie niks, hoor niks en voel niks. Alsof ik alleen op de wereld loop, half zwevend en een beetje dromerig. Ik geloof in mezelf en vertrouw op mijn kleine beentjes. Zoals ik ooit ergens op internet las: ‘Never underestimate the strength of a woman. Never f@#k with one who runs 26.2 miles for fun.’

Geef een reactie